måndag 8 juni 2009

Brev till Berlusconi

Ciao,
ditt hårda leende håller väl sig kvar, när ditt parti med det lustiga namnet Frihetens folk håller er kvar efter valet till EU-parlamentet. Men både du och alla andra partier runt om i Europa borde sätta sig ner och fundera varför så få masar sig iväg till vallokalerna och röstar. Man undrar hur det skulle ha sett ut, om åtminstone 80 procent av alla europeer hade röstat. Fast egentligen det inte konstigt heller. Det är ursvårt att veta hur det blir av ett beslut i EU-parlementet och kommissionen, hur det kommer att fungera i våra länder. Och vem ska man skälla på om man är missnöjd? Du verkar själv hal som en ål, du sträcker på smilbanden, sänder ut eldslungande tal och pilvassa blickar, och drar sedan iväg till någon ohemlig vacker ung dam, i dina barnbarns ålder. Fattar du inte, att det är dina pengar hon vill åt? Tur att man slipper se sådant i Sverige (finns nog men inte lika vanligt som i vissa länder).
Tyvärr fick inte det parti jag röstade på någon person att skicka till Bryssel, men det gläder mig att det ändå var många kvinnor som röstade på partiet. Till skillnad från Piratpartiet, som fick flest unga manliga röster. Konstigt det där, kanske har det att göra med namnet, unga killar och svärmiska drömmar om att vara pirat, slåss man mot man och sedan erövra skutan.
Men just nu oroar det mig att så många extrema högerpartier ändå går framåt i Europa och att det är deras anhängare som går och röstar. Och du lär inte gråta tårar över det.
Kan tänka mig att de tårar du kan klämma fram är ansträngningen av att hålla smilbanden uppåt i alla väder.
Saluti
ranghild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar