fredag 25 september 2009

För många drakar i staden


Konungens styresmän föder alltför många ettriga ombildningsdrakar i den här staden, de tar sig in i bostadshusen och spyr ut sina eldkvastar, lämnar ingen hyresgäst i ro, lismar, lockar och pockar om löften om hyresgästerna köper sina lägenheter, allt blir mycket bättre. Drakarna snärtar med de hårda grönfjälliga svansarna om man tvekar.
Drakarna säger att djänar du dåligt blir du rik, även om du sparkas från jobbet, blir sjuk, räntorna är ju så låga, och de kommer alltid att vara låga . Och de här gamla –70-talshusen är i toppenskick, det är bara att köpa!
Men om man invänder och säger att det är orättvist och odemokratiskt att de som inte vill köpa, inte alls får vara med och besluta att det inte ska vara någon köpstämma, så spyr den förbannade draken ut en osande het eldkvast.
De där ombildningsdrakarna ställer till ett förbannat elände och osämja. Grannar blir ovänner! Tidigare har de hälsat på varandra i trapphus och på gården, men nu är de som förbytta, de gör miner och fräser, skäller och till och med spottar efter varandra.
Ett litet hopp är i alla fall på gång, i vårt kvarter lyckades vi som bekant ta död på en jättestor ombildningsdrake, och grannkvarteret har också lyckats utplåna sin.
Men fler välgödda drakar lurar runt om i staden.
Hoppas de förintas till en osande hög och torra fjäll hela bunten!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar