söndag 1 november 2009

Förpackade testiklar


I dag längtade vi efter det annorlunda, vi ville uppleva främmande kultur, exotisk doftande mat, ingefära, kanel, citron och glittrande tyger, böljande danser och skratt och gråt. Kaffe med doftande kardemumma. Gnistrande stjärnor.
Men vi möttes av disiga moln, stängda portar och fördragna fönster. Mittemellan den stängda Försäkringskassan, Skatteverket och socialpsykiatriska mottagningen hittade vi i den av Hälsovårdsnämnden godkända affären lammtestiklar, väl inpackade i Gladpack. De låg där under det genomskinliga som ljust hudfärgade, blanka, sprängfyllda blodsprängda, lustiga bollar.
Kvinnorna i hucklen skyndade förbi bland gula höstlöv med fyllda plastpåsar, till signalerna hemifrån eller bortfrån gatans blickar.
På det doftlösa caféet fortsatte männen diskussionen med livliga kramande händer, om läget hemma eller kanske var det om något annat.
Efter en stämpel var vi hemma igen, till doftande mat, och levande ljus som tände gnistrande stjärnor i våra ögon, men långt därinne skymtade de runda bollarna, hucklena och de livliga händerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar